Knihy Zdeňka Pohlreicha

Šéf na grilu - 100 skvělých receptů Zdeňka Pohlreicha

Nová kuchařka Zdeňka Pohlreicha (jedna z nejznámějších tváří české gastronomie) „Šéf na grilu - 100 skvělých receptů Zdeňka Pohlreicha“ je speciální kniha o grilování. Najdete zde správnou techniku a výbavu pro vaše vaření na ohni, návody na správné naložení masa, dozvíte se, ke kterému druhu vepřového masa se hodí med, jak udělat fantastické steaky nebo hamburgry, jak nejlépe naložit kuře, aby bylo křehké, s jakou bylinkou to rybě na ohni nejvíce vychází a třeba i jak s použitím grilu připravit vinnou omáčku, která se tak skvěle hodí třeba zrovna k biftekům. Šéf vás naučí i připravovat skvělé saláty z grilu a namíchat osvěžující drinky na vaši zahradní slavnost. Rovněž je zde několik receptů na grilování zeleniny či ovoce pro vegetariány i masožravce, co vyžadují občasnou změnu. Pro kuchaře začátečníky už nebude tajemstvím použití exotického koření ani nezvyklá kombinace potravin. Nechybí zde ani rady jak udržovat oheň v optimální teplotě, jak si vybrat správný gril a jaké nářadí používat. 100 nových receptů na gril čeká, až je otestujete. Kniha Zdeňka Pohlreicha o grilování nesmí chybět ve vaší knihovně, ve vaší kuchyni a hlavně na vaší zahradě!

 

Šéf na grilu II. - Recepty Zdeňka Pohlreicha

Šéf na grilu II. - Recepty Zdeňka Pohlreicha je úspěšné pokračování knihy Šéf na grilu, kterou není třeba dlouze představovat. Na televizních obrazovkách můžete sledovat jeho stejnojmenné televizní show, a pokud vám něco uteče, jistě to naleznete právě v této knize.

Naleznete zde více jak 90 tipů na skvělé steaky, hamburgery, zeleninové saláty, ryby, dezerty, ale i koktejly. Je to dokonale sehraný koncert skvělých surovin, výborných receptů, vlastních vylepšení, tipů a triků. Poradíme vám jak připravit perfektní menu na vaši zahradní párty, na které budete „Šéfem“ právě „Vy“. Rozhodně opět nechybí vtipné výroky samotného Zdeňka Pohlreicha.

 

 

Šéf na grilu 1 – DVD

DVD obsahuje první a druhý díl pořadu Šéf na grilu, doplněno o recepty a bonusovým rozhovorem s Halinou Pawlowskou.

1díl: Rib eye steak (entrecote) se solí a pepřem, Steaky z vysokého roštěnce s espreso-chilli marinádou, Bifteky s vůní jalovce.

2. díl: Hamburger s bylinkovým máslem, Hamburger na víně s rozmarýnovou focacciou, Jehněčí špízy s koriandrem, Domácí telecí salsiccia.

 

 

 

 

Šéf na grilu 2 – DVD

DVD obsahuje třetí a čtvrtý díl pořadu Šéf na grilu, doplněno o recepty a bonusovým rozhovorem s Halinou Pawlowskou.

3. díl: Kotlety, Žebírka v memphiském stylu, Jehněčí kotletky se sečuánským pepřem a salát z pečených paprik, Marinované telecí kotlety, Nakládané vepřové kotlety a houby portobello.

4. díl: Ryby, Grilovaný pstruh s petrželkou a tymiánem, Losos s citronem a koprem, Grilované sardinky s citronovým konfitem a salátem, Grilovaný tuňák s červeným vínem, kapary a olivovou omáčkou, Provensálský grilovaný salát.

 

 

Šéf na grilu 3 – DVD

DVD obsahuje pátý a šestý díl pořadu Šéf na grilu, doplněno o recepty a bonusovým rozhovorem s Halinou Pawlowskou.

5. díl: Drůbež, Šafránové kuře, Kuřecí involtini s parmskou šunkou a bazalkou, Marinovaný grilovaný králík s rozmarýnem, Kachní prsa na směsi mladých salátů.

6. díl: Speciality, „Pizza“ s lanýžovým olejem, Grilované kalamář, Medovo-sezamové krevety na grilu, Kuře na plechovce s pivem, Kuře pod cihlou a salát panzanella, Grilované škeble éclade.

 

 

 

 

Šéf na smetaně - Smetanové recepty Zdeňka Pohlreicha

Smetana – tato ingredience je alfou a omegou kuchařky „Šéf na smetaně“ od Zdeňka Pohlreicha. V knize naleznete například recepty na krémové polévky - chřestová, houbová, avokádová nebo cibulová - pochutnáte si na každé z nich. Dále zde najdete recepty na slané koláče nebo rozmanité saláty za použití sezónní zeleniny. Kuchařka „Šéf na smetaně“ je i dobrý manuál k přípravě hlavních jídel - ryby, steaky podávané s gratinovanými bramborami nebo kapustičkami, nechybějí ani francouzské speciality. Nakonec zde naleznete i recepty na dezerty - čokoládová pěna, žhavá karamelová krusta na chladném smetanovém krému, palačinky a lívance a spousta sezónního ovoce. Kniha je doprovázena výpravnými fotografiemi. Tato kniha od Zdeňka Pohlreicha nesmí ve vaší sbírce kuchařských knih chybět. Ať vždycky neslízne smetanu jen šéf!

 

 

Pokrmy k rodinnému stolu


Pokrmy k rodinnému stolu je set 3 DVD se Zdeňkem Pohlreichem, projekt Pražského kulinářského institutu a Zdeňka Pohlreicha. Na nosičích najdete 5 a půl hodiny receptů, rad a triků Zdeňka Pohlreicha, kterými Vás provede svým vlastním osobitým stylem. Každé DVD obsahuje tištěné brožury se všemi postupy.

1.díl: Rybí polévka, Bramborová polévka s hříbky, Kulajda, Ančovičky s česnekovým olejem, Spaghetti Carbonara, Telecí játra na cibulce s jablky, Králík na hořčici, Hovězí pupek (hanger) s omáčkou ze zeleného pepře, Kuře s nádivkou, Dušené jehněčí kolínko, Kachní prsa s omáčkou z octa, Jablečný tart s vanilkovou omáčkou + tistěná brožura se všemi recepty.

2.díl: Sytá obědová polévka s pistou, Hrášková polévka s Krutovy, Játrová polévka, Flammkuchen, Hamburger s karamelizovanou cibulí, Telecí líčka s bramborovou kaší, Zadělávané telecí, Kotletky ze selátka se zelím a bazalkou, Kuře na paprice, Ragu z lesních hub se žemlovým knedlíčkem, Jahody sabayone + tistěná brožura se všemi recepty

3.díl: Francouzská cibulačka, Česnečka, Račí polévka s koňakem, Vejce benedikt, Tagliolini s bazalkou a citronem, Coq au vin - kohoutek na víně, Telecí na paprice s nudlemi, Flank steak s omáčkou Béarnaise, Kuřecí játra na majoránce, Mořský vlk s grilovanou zeleninou a limetovo-sojovou omáčkou, Ceasar´s salát, Vaječná omeleta + tistěná brožura se všemi recepty.

 

Kalendář 2012 Zdeněk Pohlreich

Dvoutýdenní stolní kalendář 2012 s novými recepty předního šéfkuchaře a restauratéra Zdeňka Pohlreicha doplněnými fotografiemi pokrmu. Recepty jsou určeny pro 4 osoby. Formát: 297 x 150 mm, 28 stran, kalendárium 2012, přehled kalendář 2013.

 

 

 

 

Na nože! Malé album receptů (modrý) - Ostrý pomocník v kuchyni

Tato kniha receptů je určená vášnivým kuchařům a kuchařkám a těm, co si oblíbili stejnojmenný pořad v televizi. Zdeněk Pohlreich je vynikající šéfkuchař a připravil pro sběratele receptů dárkový šanon, který obsahuje informativní texty o bylinkách, koření a rybách v české kuchyni a také nejoblíbenější recept Zdeňka Pohlreicha od maminky. Dále album obsahuje volné listy k sepsání vlastních receptů, průsvitné kapsy pro zakládání nasbíraných receptů z různých zdrojů a blok s magnetkou. Ve dvou barevných variantách.

 

 

 

Na nože! Malé album receptů (červený) - Ostrý pomocník v kuchyni

Tato kniha receptů je určená vášnivým kuchařům a kuchařkám a těm, co si oblíbili stejnojmenný pořad v televizi. Zdeněk Pohlreich je vynikající šéfkuchař a připravil pro sběratele receptů dárkový šanon, který obsahuje informativní texty o bylinkách, koření a rybách v české kuchyni a také nejoblíbenější recept Zdeňka Pohlreicha od maminky. Dále album obsahuje volné listy k sepsání vlastních receptů, průsvitné kapsy pro zakládání nasbíraných receptů z různých zdrojů a blok s magnetkou. Ve dvou barevných variantách.

 

 

 

Prostřeno bez servítků

Z pořadů o vaření, kde figuruje moderátor Zdeněk Pohlreich je vidět, že se jedná o šéfkuchaře, který má vždy dobře nabroušeno, díky jeho slovníku si o něm někteří diváci mohou myslet ledacos zlého. Tato kuchařka vás přesvědčí o přesném opaku, Zdeněk Pohlreich je velice milý člověk, který se snaží zachránit gastronomické umění. Kniha je velice dobře zpracovaná. Je rozdělená na kapitoly a každá začíná povídáním, kde Zdeněk popisuje svoje životní protloukání od trpkých začátků kuchařského učně až po dráhu vyhledávaného šéfkuchaře. Zdeněk Pohlreich zde nabízí své recepty od předkrmů po dezerty, které jsou hvězdami jeho podniků. Recepty jsou opravdu skvostné, najdete zde několik druhů masa a ryb, které možná ani neznáte.  Nezatají vám ani osobní pohled na stav české gastronomie. Pokrmy doprovází barevné snímky přední fotografky Aleny Hrbkové.

 

 

Bravo, šéfe!

Kniha Bravo, šéfe s podtitulem Zdeněk Pohlreich vaří mezinárodní kuchyni má 64 stran a vydala jí Euromedia Group, k.s. ve spolupráci s Pražským kulinářským institutem. Kniha obsahuje 30 nejlepších receptů vynikajícího šéfkuchaře a DVD s dalším zajímavým obsahem. Recepty jsou napsány velice přehledně a součástí jsou obrázky připravovaného jídla. Mezi recepty jsou zastoupeny předkrmy, saláty, polévky, hlavní jídla i dezerty, naučíte se připravovat například slavný Caesar's salát, kuře Cordon Bleu (ovšem profesionálně), vyhlášená Pohlreichova telecí líčka na červeném víně s bramborovou kaší, několik jídel z kuřecího masa, hamburger s karamelizovanou cibulí, kachnu, těstoviny a tak dále. DVD obsahuje následující položky: porcování kuřete, cordon bleu,  plněná křídla, kuřecí ballotine, kuře na medu, kuře Kyjev, kuře na pivu, dušená kuřecí prsa a kuře tandoori.  Jedná se o videonávody, ve kterých můžete sledovat Zdeňka Pohlreicha, jak připravuje některé z receptů popsaných v knize.

 

Vejce nebo slepice

Kuchařka Vejce nebo slepice představuje 80 šťavnatých receptů z drůbeže a pernaté zvěřiny. Pokud si zakoupíte tuto knihu, zjistíte, že lahodné drůbeží maso lze upravit na mnoho originálních způsobů a nikdy nezevšední. Úvodem knihy se seznámíme s porcováním drůbeže jednotlivě krok za krokem, pouhým obrazem. Jednoduché, leč účelné, ve 32 krocích jsou znázorněny různé možnosti. Přední šéfkuchař nabízí recepty od úpravy vajec, kuřete, husy, slepice a kachny až po křepelku, bažanta a holoubě. Recepty jsou převážně snadné, ovšem u náročnějších postupů bude odměnou jídlo, které si budete pamatovat nejen vy sami, ale zůstane nezapomenutelným zážitkem i pro vaše hosty.